In fiecare an pe 28 ianuarie se sarbatoreste Data Privacy Day, o zi in care consumatorilor de online li se aminteste ca este important cum isi gestioneaza informatiile personale, bancare etc. pe internet.

Stim deja ca din ce in ce mai multi oameni cumpara online, doar in Romania in anul 2010 s-au facut cumparaturi online in valoare de 4,76 milioane de RON si modalitatile de plata sunt si ele variate si trebuie sa dam ceva informatii personale si  despre conturile sau cardurile noastre. Dar unde merg aceste informatii, cine si ce face cu ele?

Sincer, la cate atacuri de phishing, furturi de date personale si conturi exista anual ar trebui ca in fiecare zi a anului sa fie Data Privacy Day si trebuie sa fim constienti ce date furnizam cand suntem in mediul online. La fel si in mediul business, informatiile se pot scurge prin retele, servere si terminale nesecurizate, e-mail si altele.

Ziua aceasta antreneaza marile companii, agentiile guvernamentale si non-profit, mediul academic si utilizatorii intr-o discutie asupra tehnologiei actuale, a drepturilor consumatorilor, protectia datelor personale si solutii software de securitate. Evenimente in acest sens se intampla prin toata lume si sa speram ca macar de la anul se va organiza si in Romania asa ceva.

Pentru mai mutle detalii vizitati varianta americana a evenimentului Data Privacy Day si pentru ca europenii nu vor sa fie mai prejos, au creat European Privacy Day.

In final, va propun sa cititi un interviu cu David Hoffman, director al Security Policy and Global Privacy Officer la Intel, care vorbeste despre ce isi propune Data Privacy Day sa obtina. ( interviul este un document .pdf- trebuie sa introduceti e-mailul vostru pentru a-l primi)