Sony a dezvaluit urmatorul lor pas in franciza Playstation. Cu totii stim zvonurile despre un telefon Playstation dar se pare ca firma japoneza e decis sa duca totul cu un pas mai departe.

Ei au lansat Playstation Suite, o experienta Playstation neutra din punct de vedere hardware.  Acesta va fi disponibila pe toate telefoanele noi ruland minim Android 2.3. Momentan va emula jocurile PSOne dar ne sunt promise jocuri noi si o experienta aparte.

Toate jocurile vor putea fi cumparate dintr-un magazin digital creat tot de Sony, si dezvoltatorii tertiari isi vor putea inregistra jocurile pentru a fi PlayStation Certified – adica testate calitativ si aprobate.

Se pare ca nici macar nu veti avea nevoie de un telefon sau o tableta Android ca sa va bucurati de aceste noutati intrucat si Sony Vita va avea acces la acest magazin si la aceste jocuri.

Iar daca va faceti griji ca in telefonul sau tableta voastra nu e integrat nici un controller pentru astfel de jocuri nu e cazul sa va stresati. Sa pare ca controlurile vor fi emulate pentru aparatele cu touchscreen.

E o miscare indrazneata din partea celor de la Sony si care le poate readuce o partea din “mindshare”-ul pe care l-au pierdut in ultimul timp. Totul depinde acum de ce titluri vor aparea pe acest sistem.