Studioul Infinity Ward, cunoscut pentru celebrul Call of Duty Modern Warfare 2 pierde din ce în ce mai mulți oameni.

Dupa lansarea jocului, și succesul mare înregistrat au început să apară și problemele. Activision, proprietarul studioului Infinity Ward, i-a dat afara pe co-fondatorii acestui studio: Jason West și Vince Zampella. Aceștia au lansat acuzații la adresa companiei Activision care la rândul ei au lansat contra-acuzații și procese.

Nu intrăm în speculații sau cancan. Cert este însă că cei doi demiși au creat un nou studio, Respawn Entertainment. Surprizele nu se opresc aici pentru că de atunci și până acum cîteva persoane cu poziții înalte de la Infinity Ward și-au dat demisia, renuntând la bonusuri, și trecând la Respawn. Până acum nu se știe exact dar aproximativ 15 oameni, lideri din diverse compartimente s-au mutat. Cum studioul avea mai puțin de 100 de oameni și, precum am zis, mulți dintre cei care au plecat aveau poziții de lideri, situația nu e prea roză.

La prima vedere pare că Activision ar fi fost de vină, că cei doi sunt un fel de eroi și, în special, că au avut dreptate din moment ce și alții au plecat și au făcut același lucru. Mai este un lucru de precizat, și anume că Respawn a devenit partener EA, “inamic” al Activision-ului ÎNSĂ, culmea este că EA este producătorul seriei de jocuri Medal of Honor la care West, Zampella și alții din Infinity Ward au lucrat timp de circa 10 ani.

Cum sună viitorul? Pe de o parte acțiunile Activision Blizzard nu au suferit, având o ușoară creștere în ciuda celor întâmplate până acum. De cealaltă, Respawn Entertainment este în plin proces de angajare. Planuri de viitor nu au, nu au siglă sau logo. Dar putem să ne așteptăm tot la un joc tip shooter.