Cei de la Google vor scoate o tableta de 199$, dezvoltata impreuna cu cei de la Asustek. Potrivit unui oficial de la Asustek, tableta Google va intra in competitie directa cu tableta Kindle Fire, a celor de la Amazon.

Conform unor informatii aparute recent, tableta Nexus,  va rula noua versiune a sistemului de operare Android 4.1 denumita “Jelly Bean”, avand un ecran de 7”, un procesor Nvidia Tegra 3 si 1 GB de RAM.

Lansarea sistemului de operare Android 4.1 Jelly Bean va fi unul dintre subiectele cele mai importante ale conferintei Google I/O de anul acesta, ocazie cu care va fi afisata si noua tableta Nexus.

Desi nu este prima data cand cei de la Google colaboreaza cu producatori de hardware pentru device-uri mobile. Sub acelasi brand, Google a lucrat cu HTC si Samsung. Totusi, este prima tableta care apare din directia gigantului motoarelor de cautare la un pret rezonabil.

Anuntul noii tablete de la Google vine la o saptamana dupa ce Microsoft a facut o miscare similara, prezentand propria tableta numita Surface.