Cei de la Yahoo au scos in sfarsit o noua versiune a inca popularului client Yahoo! Messenger. Ajuns la versiunea 11 si in stadiu beta, din punct de vedere vizual nu sunt aduse noutati sau imbunatatiri. Din contra, ferestrele normale de pana acum, sunt incluse intr-o alta fereastra (cea standard din Windows) efectul fiind unul neplacut.

yahoo messenger 11 beta look

Facebook si Yahoo Messenger

De acum, puteti lega contul de Facebook cu cel din Yahoo Messenger si puteti folosi aplicatia desktop pentru a schimba statusul pentru amandoua serviciile sau pentru a comunica direct si cu lista de prieteni de pe Facebook.

Dupa ce i se acorda accesul aplicatiei Facebook la Wall, Prieteni, date personale etc, apare un grup nou numit “Facebook Friends”. Momentan singura problema o reprezinta avatarul – acesta este preluat de pe facebook dar din cauza diferentelor de format si dimensiuni nu sunt afisate normal in aplicatie, de cele mai multe ori fiind prea late. De asemenea, exista riscul unei redundante majore. In acest moment, toti cei 6 prieteni online de pe Facebook se pot regasi si in lista de Yahoo Messenger.

O alta problema intampinata a fost importarea arhivei de conversatii care a provocat o eroare. Din fericire am fost notificat ca procesul se va relua.

Jocurile si Yahoo Messenger 11

O a doua noutate o reprezinta jocurile sociale precum Mafia Wars si Fishville. Din pacate, sau din fericire, eu nu m-am jucat asa ceva pana acum si nici nu voi intentiona curand insa banuiesc ca acest nou plugin va fi de folos celor ce au conturi active.

Asadar, in acest scurt preview putem lauda suportul pentru Facebook prin chat si status si suportul pentru conectarea pe acelasi cont de pe doua aplicatii diferite (exemplu calculator + telefon mobil). Asteptam rezolvarea problemelor intampinate pana acum si eventual modificari la nivel de interfata (sau macar un sistem de skin mai bun).