Desigur cei care au mai folosit produse Apple precum iPod-urile sau iPhone-uri sunt probabil obisnuiti cu problema pe care am intampinat-o. Din cand in cand pentru produsele dumneavoastra apar update-uri de soft. Versiuni mai noi, imbunatatite care va vor face viata un pic mai usoara.
!–more–Desigur asta in cazul in care nu sunt update-uri de iTunes sau produse Apple. iTunes, probabil unul dintre cele mai prost codate programe de Windows, este si singurul programel ( oficial) care face update-urile de soft pentru iPhone si iPod. Inafara frustrarilor obisnuite legate de iTunes, acum facand un update pentru soft-ul de telefon a reusit ( si nu e prima data) sa imi strice sistemul de operare.

Pasul 1 : In momentul in care conectezi telefonul, iTunes te anunta ca exista o versiune mai noua de soft si te pune sa o instalezi.

Pasul 2: iTunes downlodeaza cam 200 mb de pe serverele Apple.

Pasul 3: iTunes sta degeaba aproximativ 2 minute jumatate. ( sunt in stare sa pariez ca in cod este scris un timer cu chestia asta )

Pasul 4: iTunes iti face backup la telefon ca ematunci cand /em( si NU emin cazul/em ) cand se va intampla ceva rau sa poata sa recopieze datele pe care tocmai le-ai pierdut.

Pasul 5: iTunes pregateste telefonul.

Pasul 6 : iTunes incepe instalarea printr-o formatare si apoi reinstaleaza sistemul de operare.

Pasul 7: Undeva la mijlocul pasului 6 iTunes se blocheaza apoi da un mesaj de eroare cum ca instalarea nu a putut fi completata si da codul de eroare 1 ..sau 2 …sau 4 …sau 14 …sau orice cod va da, la apple e aceeasi rezolvare: a) mai incercati o data b) schimbati cablul usb c) schimbati calculatorul

Pasul 8: Daca vreti sa va mai folositi vreodata telefonul/ipod-ul ii dati restore.

Pasul 9: Daca sunteti dintre cei norocosi, a mers sa dati restore si totul a revenit la normal. Daca nu, si operatiunea de restore va da exact aceeasi eroare ca si cea de update si tocmai ati ramas cu un dispozitiv care nu mai functioneaza.
h2Cum se rezolva?/h2
In mod ciudat ultima sugestie de la baietii de la Apple, aceea cu schimbati calculatorul, ar functiona foarte bine acum. De ce? Deoarece problema a aparut de fapt la Pasul 2. Cand ati transferat kit-ul de instalare pentru noul soft, undeva in transfer, datorita conexiunii voastre, sau a serverul minunate de la Apple, sau a magnificului program iTunes, o parte a fisierului a fost corupta. Daca ati schimba calculatorul, ati retransfera kit-ul si sansele sunt ca problema sa dispara. Cum rezolvati fara sa schimbati calculatorul?

Pai uite asa : Trebuie sa stergeti kit-ul pe care l-ati luat. Ca sa faceti asta trebuie sa-l gasiti. Pe Vista si XP cred ca se afla in C:/Documents Setting/ numele utilizatorului/ Application Data/ Apple Computer/ iTunes/iPhone Software Updates. Acolo gasiti unul sau mai multe fisiere cu extensia .ipsw Le stergeti pe acelea ( dupa ce ati iesit din iTunes in prealabil) si apoi reporniti iTunes-ul si dati Restore. In mod normal ar trebui sa descarce inca o data kit-ul si totul sa se termine cu bine.

Note: Pe Windows Seven fisierul ce trebuie sters se afla in C:/Users/numele utilizatorului/Application data etc.

Si pe XP, si pe Vista si pe Seven folder-ul de Application Data si cele ce sunt in el vor fi vizibile NUMAI daca aveti setat sa vedeti si foldere-le ascunse/hidden si foldere-le de sistem. Setarile se fac din Control Panel – Folder Options – View si bifati casutele din lista.