Pare sa semene cu un nou film Star Wars, dar nu este. Defapt este vorba de tendinta tabletelor care vor sa fie cat mai subtiri, cat mai puternice, avansate tehnologic si fiabile.

Intel capata curaj si vrea sa faca pasul si in domeniul tabletelor, echipandu-le cu Atom, asta dupa succesul procesoarelor i3, i5, i7 si dupa dominatia pietei netbook-urilor cu Atom N450. Numai ca nu e chiar atat de simplu, producatorii nu sunt tentati  sa schimbe tabara facand o tableta care sa ruleze Windows pe 32 de biti chiar daca platforma de procesoare Oak Trail propusa de ei consuma cu 50% mai putina baterie. Iar cu lansarea noilor procesoare ARM, care au unele avantaje fata de Atom, problema pare a fii aruncata in bratele Windows-ului care se vrea instalat odata cu procesoarele Intel.

Chiar daca partenerii lor nu prea sunt de acord cu ideile viitoarelor produse, asta nu ii va impiedica pe cei de la Intel sa plateasca cateva companii mici care sa vina cu un produs pe care sa il arate in septembrie la expozitia IDF.

Pana cand Intel se va lansa oficial in lumea tabletelor, ne uitam intai la un prototip de tableta numit MasterPad care ruleaza Windows 7 si este ajutat de un procesor Intel Atom N450 la 1,66 GHz.Tableta este produsa de italienii de la Pegatron si are un ecran widescreen de 11,6 inch, cu o rezolutie de 1,366 x 768, port HDMI, webcam, 2 sloturi USB, card de memorie, conectivitate 3G, acceleromentru si avem de ales intre 2 variante de hard diskuri SSD: de 32 sau 64 de GB.

Ne sunt promise compatibilitate HD 1080p, suport Flash si inca o versiune a tabletei cu Android, iar dezavantajul este ca are doar o baterie de 2 celule cu o durata de folosinta de vreo 4 ore. Desigur asta este probabil sa se schimbe daca produsul va ajunge vreodata pe piata.