Am avut cateva zile sa ne jucam si sa il testam si ne am dat seama imediat ca este un laptop foarte potrivit pentru activitati de tip office, business si daca ne ramane ceva timp poate sa vedem si cateva filme in HD.

Performante

ACER S742Z sta decent la acest capitol, are un procesor Intel Pentium P6100 de 2 GHz cu 3M cache, lansat in ultima parte al lui 2010, pe partea grafica beneficiaza de Intel HD Graphics , memorie de 3GB RAM DDR3, un hard disk de 320 GB si vine preinstalat cu Linux.

Placa de retea este de la Acer, se numeste Nplify si suporta, inclusiv, standardul 802.11/n pentru internet wireless, iar daca vrei sa conectati telefonul la laptop puteti folosi functia de Bluetooth.

Din pacate nu veti putea juca mare lucru, merg si se vad foarte bine joculetele de tipul Plants vs. Zombies, Button, Portal 1 si cele in Flash, iar cand am incercat Assassin’s Creed Brotherhood cu setarile pe minim, se sacada asa tare incat era imposibil sa intelegi ceva din joc. La capitolul filme, acest laptop ruleaza filme 1080p nativ, fara nici o problema.

Design
Designul este unul mai mult decat obisnuit, laptopul este in totalitate de plastic, iar una din probleme, este carcasa frontala, pe care se afla sigla Acer, care se curbeaza usor cand apasam pe ea. Ceea ce ne place insa, este textura carcasei care ascunde  aspectul unui plastic ieftin si pe care nu raman amprentele. 

Acer S742Z are un ecran wide de 15.6” HD LED LCD acompaniat de webcam de 1,3 MP si microfon, si ceea ce ne atrage atentia, dupa ecarnul glossy, este butonul mare de power on/off, tastatura completa (adica are si Numpad) care este foarte usor de folosit si siletionasa si touch pad-ul care suporta scroll si multi touch, foarte util si Apple-ish cand vine vorba sa dam zoom pe o fotografie.
Partea din fata a laptopului dispune de un slot pentru card SD, iar in lateral avem port VGA si HDMI, 3 sloturi USB, portul Enthernet, audio si accesul la DVD Writer.

Autonomie

Alt punct forte al acestui Acer este bateria de 6 celule ce duce, in teorie, pana la 6 ore si jumatate. Noi l-am pus la incercare folosind office-ul, am stat pe internet o ora citind presa si uitandu-ne la cateva filmulete pe youtube si, in final,  bateria ne-a tinut 4 ore si 20 de minute. Un rezultat foarte bun pentru un laptop office, unde conteaza puterea de calcul si productivitatea, dar si pentru multimedia, cand vrem sa vedem un film HD 1080p.


Concluzie

Este un laptop foarte bun pentru office si multimedia, cu o putere de procesare, stocare si autonomie mare. Chiar daca laptopul este mare, cantareste doar 2.5 kilograme, ceea ce il face foarte portabil.

Laptopul ACER S742Z il puteti gasi aici la un pret de 1.730 Lei.

Daca, insa, cautati o solutie mai  ieftina si mai portabila, pe care sa o folositi exclusiv pentru internet, va recomandam  Dell Mini 10 v, Lenovo S10-3 sau Asus Eee PC 1001 PXD