Un monitor Full HD înseamnă că suportă o rezoluție de cel puțin 1920 x 1080. Acesta lucru este adevărat și în cazul monitorului Samsung 2233SN care pe lângă această rezoluție se mai laudă cu un contrast dinamic de 15.000:1 și cu un timp de răspuns de 5ms.

Monitorul este de tip ‘glossy’. Asta înseamnă că materialul din care este produs este foarte lucios ceea ce îi dă o notă de clasă dar în același timp atrage foarte multe amprente și praf. În plus, se poate zgâria foarte ușor. Stand-ul din care este făcut este destul de mic, astfel încât să nu ocupe nici prea mult spațiu dar nici să nu fie stabil. Procesul de instalare nu a decurs foarte ușor din lipsa clară a instrucțiunilor, mai exact partea în care monitorul este fixat în suport. Se pare însă că trebuie doar aplicată suficientă fortă și atât.

Una din marile dezamăgiri pe care le-am avut a fost refresh rate-ul de doar 60Hz. Având un fundal simplu albastru inchis complet, chiar și pentru cineva cu un ochi “ne-antrenat”, se putea vedea că ceva nu este în ordine. Am instalat driver-ul de pe site-ul oficial, și deși nu am putut mări rata, acele dungi apărute de la refresh rate erau mult mai puțin vizibile chiar și pe un astfel de fundal. Totodată este posibil ca placa video (GeForce 9400) să fi avut partea ei de vină. Cea de-a doua dezamăgire vine de pe frontul porturilor. Deși este un monitor full HD, acesta are doar o mufă: VGA – nici măcar DVI sau ce să mai vorbim de HDMI.

Trecând peste acest aspect, mi-au plăcut butoanele amplasate pe lateral, în partea dreaptă. Sunt ușor de apăsat și de calitate. La apăsarea vreunuia dintre ele, apare OSD-ul, care atribuie fiecărui buton în parte o acțiune diferită în funcție de meniul afișat. Nici nu trebuie să știi exact care buton face ceva pentru că toate informațiile se regăsesc pe monitor.

MagicBright

Meniul monitorului

Meniul monitorului

Din fabrică, monitorul vine cu o luminozitate mult prea mare, maximă de fapt. Din fericire vine cu 6 moduri presetate în MagicBright (text, internet, sport, movie, dynamic) precum și unul pe care îl putem modifica așa cum dorim. La o primă vedere, modul ‘internet’ pare cel mai potrivit pentru petrecerea mai multor ore în fața monitorului fără a viziona filme sau jocuri.

Concluzie: Este un monitor frumos, simplu (nu are porturi usb, cameră web sau altele), cu un aspect foarte plăcut datorită materialului ‘glossy’ dar și led-ului albastru de sub logo-ul firmei, Samsung. Ocupă un loc destul de mic, și oferă rezoluție FullHD.

Poate fi cumpărat de aici.