photovine by google

Vorbeam acum ceva vreme despre un domeniu pe nume Photovine care fusese cumparat de Google. Dupa nume si intuitie ne-am prins ca este vorba de un nou serviciu social pentru poze dar nu stiam mare lucru in acel moment.

Astazi s-a lansat site-u oficial si desi aplicatia si reteaua nu sunt inca live ne putem face o imagine mult mai clara despre ce este vorba in acest proiect. Photovine vine ca o noua retea sociala pentru poze care imbina ideea de Twitter, Instagram si Tumblr.

Mai exact este o retea in care orice utilizator poate posta poze. Nimic ciudat pana aici dar spre deosebire de celelalte retele de acest tip Photovine se concentreaza pe ideea de a descoperi oameni noi cu interese comune nu de a-ti urmari prietenii. Cand postezi o imagine ii atasezi un caption pe o anumita tema, de ex: ” weekend-ul perfect” apoi alti utilizatori vor putea posta poze pe aceeasi tema. Astfel nu iti urmaresti prietenii ci vezi pozele tuturor care posteaza pe aceeasi tema.

Momentan in imaginea de pe site avem o mare poza cu un iPhone 4 deci sunt sanse foarte mari ca cel putin la inceput Photovine sa urmeze exemplul Instagram si sa se lanseze numai pe aceasta platforma.

De mentionat este ca reteaua pare sa fie super publica si ca nu va exista un mod de a face pozele private, deci daca nu vreti sa fie vazuta o poza de toata lumea mai bine nu o publicati.

Un ultim lucru interesant de mentionat: desi proiectul este Google, se diferentiaza foarte mult de abordarea lor obisnuita. In primul rand nu apare nicaieri numele sau sigla Google si daca nu am stii nici nu am asocia proiectul cu ei. In alta ordine de idei tocmai s-a lansat Google+, noua retea sociala a celor de la G, iar Photovine vine in mica competitie cu ea desi este sigur ca pe viitor vom vedea o integrare serioasa cu Google+. Si la fel, pare un pic ciudat ca platforma de lansare este iOS nu Android si probabil va trece ceva pana va aparea si versiunea pentru alte platforme mobile.

Oricum asteptam cu nerabdare lansarea serviciului complet si momentul in care il vom putea testa.