Esti intr-un bar si e o melodie foarte tare si vrei sa stii cine canta? E simplu, Shazam iti recunoaste melodia pe care o asculti in club, la radio, la televizor sau chiar intr-un film, dezavantajul este ca nu le recunoaste bine pe cele romanesti.

Shazam merge pe iPhone, Android, Windows, Blackberry, iPad si Nokia si se foloseste de EDGE, 3G sau Wi-Fi pentru a cauta track-ul intr-o baza de date de 9 milioane de melodii. Cand melodia e gasita (dureaza  5-6 secunde) se afiseaza informatiile privind numele artistului, melodia, albumul cat si cover-ul albumului, link-uri catre pagina oficiala a artistului, catre Youtube si Amazon. Automat programul creaza o lista a melodiilor cautate de tine ca apoi sa le cauti pe net si sa le descarci acasa.

Mai este inca o parte buna a acestui program: poti sa faci bani multi. Pe la diverse radiouri (Europa FM de exemplu) sunt concursuri la care trebuie sa recunosti o melodie sau mai multe si primesti bani. Datorita timpului de raspuns mic al lui  Shazam vei putea recunoaste pe loc melodia, deci uite o modalitate de a asculta muzica buna si de a face bani pe timpul crizei.

Spor la inregistrat si la incasarea banilor.