Drawter

Drawter.com este un site cu o idee buna. Este un site pentru cei care vor la randul lor sa-si faca un site, au o idee dar se blocheaza la cod. Drawter va ofera posibilitatea sa desenati site-ul asa cum doriti dumneavoastra, iar apoi el va genera codurile HTML si CSS. Multe optiuni si posibilitati, din pacate nu stiu sa zic cat de departe se poate ajunge, dar pentru un site de inceput e perfect. Acesta e un mic filmulet de prezentare ca sa vedeti cam cum arata si ce se poate face cu el.

Mindcast

Cum faceti voi un printscreen? Daca nu stiti ce e aia nu va obositi. In mod normal ..da-ti printscreen, deschideti paint, dati paste si dupa save. Nu-i asa? Si dupa trimiteti fisierul prin Y! Mess, sau e-mail sau faceti ce aveti voi nevoie cu el. Cei de la mindcast au avut o idee destul de buna, si anume sa putem sari peste toti pasii de mai sus. Si anume, intrati pe site si luati ShadowCatcher. ShadowCatcher e un programel cu un singur buton pe care apasati ca sa faceti un printscreen. Apoi va uploada singur poza facuta pe serverul lor si va salva link-ul cu ea in clipboard, adica data viitoare cand dai paste va posta link-ul tau. Cred ca suna mult mai complicat decat e. Varianta simpla: pornesti programul, dai click pe buton, apoi dai paste cui vrei tu sa vada poza si o va vedea direct de pe serverul lor fara sa mai trebuiasca sa salvezi tu ceva sau sa trimiti.

De asemenea in folderul de instalare ai si un fisier History.txt in care sunt trecute toate linkurile cu printscreen-urile facute. Nu am reusit sa aflu cat ramane o anume poza pe serverul lor dar pozele mele de acum o saptamana inca sunt acolo.