Cand mergem pe la evenimentele IT de la noi, ne uitam ce programe si ce hardware folosesc organizatorii pentru prezentari. Majoritatea folosesc Powerpoint si aduc documentul pe un stick de memorie, iar prezentarea este una decenta cu elementele ppt pe care deja le stiti, apoi, o mica parte folosesc Keynote de la Apple si in final, aproximativ 5% (o cifra optimista) folosesc Sliderocket, la care impactul vizual si calitativ al chart-urilor, tabelelor si informatiilor in general este mai mare.

Sliderocket este, dupa parerea noastra, cea mai buna aplicatie web pentru prezentari. Defapt este mai mult de atat, fata de PowerPoint sau Keynote, se afirma prin simplitate si inovatie si se muleaza perfect pe orice fel de proiect.

Faptul ca este online nu afecteaza calitatea proiectelor sau nu inseamna ca este mai prejos ca programele lansate de Microsoft si Apple. Sliderocket are aceleasi feature-uri ca ele numai ca in plus are posibilatate de plug-in-uri pentru prezentari cu informatii in timp real, remote meeting plus multe alte efecte si instrumente. Importa documente Powerpoint pe care le poti modifica sau creaza slide-uri noi chiar in browser-ul tau cu teme, forme, tabele, chart-uri, poll-uri, informatii direct de pe internet cu aceasi eficacitate cu care ai face-o pe un software desktop.

In plus Sliderocket adauga modul de colaborare si sincronizare intre utilizatori astfel un proiect mare impartit in departamente poate fi accesat, modificat si updatat de catre mai multi oameni. Avem si modul de Sharing unde putem face publica o prezentare pe internet: site-uri, bloguri, etc pot creea invitatii doar pentru anumite persoane, astfel se elimina problema unui fisier mult prea mare pentru a fi transmis pe mail, totul fiind online.

O functie foarte interesanta este posibilitatea de slide-uri “live” (sau real time web) adica add-on-uri cu informatii care se actualizeaza constant in prezentarea voastra ca de exemplu: bursa de valori,poll-uri, twitter, flickr, youtube, google spreadsheet, google docs si contacts pentru a avea mereu cele mai noi informatii direct de la sursa.

Toate bune si frumoase pana acum, insa am o veste proasta: toate acestea se platesc cu 240 $ pe an sau puteti incerca o perioada de 30 de zile gratis. Pana la urma daca lucrati intr-un domeniu in care prezentarile sunt la ordinea zilei, sustinem ca Sliderocket face fata tuturor provocarilor si merita sa investiti banii.