Agora a organizat astazi un eveniment dedicat experientei si inovatiei solutiilor video online pe piata de business, si nu numai. Au participat Cisco, Zitec, Epson si IP Brick si au incercat sa ne convinga ca aceste conferinte si  intalniri de afaceri pot fi mai putin costisitoare cu transmisiuni live si securizate  pe internet.

Intalnirile prin video conferinte au un impact major asupra noastra, a familiei si a mediului, asta inseamna ca daca vom calatori mai putin, vom polua mai putin, vom economisi mai multi bani, vom economisi timp si putem planifica si participa la alte intalniri/rezolva alte probleme, iar daca aveti o familie, veti putea fi mai aproape de ei. Ceea ce este cu adevarat impresionant este ca puteti participa la mai multe conferinte intr-o zi folosind mediul si solutiile online.

Cisco a venit cu portofoliul clasic de teleconferinta, care include un televizor sau mai multe la care este atasata o camera video. Ei ne asigura prin pachetul Immersive o prezenta in marime naturala si in timp real a colaboratorilor nostrii pe timpul conferintei. Pentru utilizatorii de rand Cisco va lansa in aproximativ 5 luni solutii mobile de teleprezenta, iar in domeniul medicinei a implementat deja in cateva spitale din Romania sisteme de teleconferinte pentru departamentele care au nevoie de anumiti doctori care sunt in alt oras sau tara.

Epson ne-a propus sa folosim proiectoare cand este vorba de teleconferinte sau educatie. Proiectoarele lor de top au ajuns la un constrast de 1 milion:1, redare wide screen cu imagni de culori naturale si nesegventiale, 1080p, cu ajutorul tehnologiei 3LCD, plug-and-play sau conectare wireless. In plus, unele modele pot reda imagina a pana la 4 PC-uri si unele sunt de marimea unui netbook, pentru o portabilitate mai mare.

In domeniul educatiei, Epson a introdus BrightLink: proiectorul cu tabla interactiva pe care poti scrie, edita, prezenta si salva lucrarea.

Video Publishing ne ofera ca solutie platforma lor pentru un management bun al fisierelor video, audio si foto. Dupa terminarea si filmarea conferintei ei ne stocheaza (maxim 5GB/fisier) videoclipul pe serverul lor si il transpun automat in mai multe formate astfel incat sa il putem vedea in SD, HD, pe iPhone, iPad etc. In plus ne ofera instrumente de monitorizare a utilizatorilor care au accesat fisierele respective, personalizarea playerului video, on-demand streaming, criptarea anumitor fisiere si monetizare.