Desigur exageram un pic cand spunem Windows pe iPhone. Nu e nici o masina virtuala si cu atat mai putin o instalare nativa. Dar e o aplicatie care isi are propriul farmec.

Splashtop este un fel de Live Mesh. Permite vizualizarea si rularea indirecta a tuturor aplicatiilor pe care le aveti pe calculator. Cu alte cuvinte prin intermediul retelei Wi-fi puteti controla, vizualiza si stream-ui  tot ceea ce faceti pe calculator catre iDevice-ul dumneavoastra. Puteti asculta muzica, vedea filme, chiar si naviga pe net cu browser-ul preferat inclusiv ruland joculete Flash. Puteti de asemenea edita documente, si poate chiar juca anumite jocuri care necesita controale simple. Teoretic puteti face absolut orice puteti face in mod normal pe calculator singura limitare fiind viteza de retea si controlul prin intermediul touchscreen-ului.

Aplicatia costa 0.99$ si se adreseaza in principal utilizatorilor de iPad dar merge si pe iPhone ( 3GS, 4) si iPod ( orice dupa a 3-a generatie).

Iata si filmuletul oficial de prezentare, desigur trebuie luat cu o oarecare doza de scepticism. Propriile noastre teste cu un 3GS vor aparea in cateva zile. Avem cateva idei interesante de a combina Splashtop cu Connectify.