Este adevarat! Intr-o scrisoare publicata chiar de Steve Jobs, acesta isi anunta retragerea din functia de CEO din cadrul firmei Apple.

Acesta si-a anuntat totusi dorinta sa continue sa lucreze in firma ca director si presedinte al consiliului, iar cei de la Apple au anuntat mai tarziu ca accepta aceasta propunere.

Motivele din spatele demisiei nu sunt inca foarte bine cunoscute: multa lume speculeaza pe baza problemelor de sanatate pe care le-a avut in ultima perioada si, probabil, in perioada urmatoare, vor exista si mai multe speculatii.

In orice caz, Steve Jobs a fost omul care a salvat compania Apple de la faliment, care a transformat-o intr-o masina de facut bani avand la dispozitie o echipa talentata precum si calitati de marketing extraordinare.

Tot el a facut propunerea ca functia sa fie ocupata de Tim Cook. Cel mai probabil terenul acestuia a fost de ceva timp pregatit, astfel incat totul este numai o formalitate.

Daca tineti minte insa, ultimele prezentari Apple care nu l-au avut pe Steve Jobs pe scena nu au reusit sa aiba acelasi success.

Intr-o lume a smartphone-urilor foarte acerba, intr-o lume lovita totusi de criza si pentru o companie care ajung foarte foarte departe, viitorul nu poate fi chiar roz.