O recapitulare a celor mai importante evenimente petrecute în săptămâna ce tocmai a trecut

 1. AMD a lansat drivere noi, versiunea 10.7a
 2. AMD s-a decis să lanseze versiunea 10.7a pentru segmentul plăcilor video. Această versiune vine cu toate noutățile și îmbunătățirile aduse de 10.7 (care a apărut cu numai o săptămână înainte) la care se adaugă două noutăți: utilizatorul poate forța aplicarea anti-alising-ului în StarCraft 2 și o mai bună performanță în configurațiile ATI Eyefinity cu 4 plăci în CrossFireX. Poate fi dowloadat de pe site-ul oficial.

 3. Nvidia pierde teren pe piața chipurilor grafice
 4. Conform ultimilor date, oferite de firma Jon Peddie Research, ATI a cunoscut creșteri uriașe în detrimentul rivalei sale, nVidia. În afară de segmentul de notebook, nVidia a înregistrat pierderi de 2 cifre pe toate segmentele. Vina a fost atribuită creșterii de cereri pentru plăci video slabe sau integrate în locul celor discrete și puternice. De fapt, nVidia nu poate da vina pe situația economică deoarece, per total, acest segment a cunoscut chiar o ușoara creștere de aproximativ 4% în al doilea sfert al anului.
  Cota de piață Intel a crescut de la 49.7 la 54.9, iar numărul de unități vândute a crescut cu 15.3 procente. Succesul le este atribuit vânzărilor continue ale netbook-urilor ce vin echipate cu Intel Atom precum și recent lansatele procesoare Clarskdale. AMD a avut vânzări mai mari cu 36% comparitiv cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la o cotă de piață de 24.4%.

 5. Jailbreak pentru iOS 4
 6. Datorită unei vulnerabilități Safari, atât noile modele iPhone 4, cât și cele mai vechi care rulează alte versiuni de iOS pot beneficia de un proces de jailbreak mult mai facil pentru oricine. Mai multe detalii în articolul despre jailbreak iPhone 4.

 7. Vânzări puternice pentru Android
 8. Undeva pe la începutul acestui an, Android a depășit Windows Mobile, iar acum se pare că are vânzări mai bune decât iPhone. Blackberry au anunțat și ei scăderi deci e posibil ca pînă la sfărșitul anului și acesta să fie depășit de Android. Succesul îi este atribuit numărului mare de producători de telefoane mobile ce au ales Android ca sistem de operare, precum și disponibilitatea pe toate rețelele din America. Comparativ cu Apple care vinde 2 modele de iPhone și are restricții pentru o singură rețea de telefonie, AT&T.
  Chiar și așa, iPhone pare să fie în continuare foarte popular având și cea mai mare ‘loialitate’. Pentru mai multe informații despre piața de smartphone-uri din SUA vizitați blogul nielsen.

 9. Windows 7 a depășit Windows Vista. Xp rămâne la 70%
 10. Conform “Net Applications”, după 9 luni de la lansare, Windows 7 a reușit să depășească cota de piață obținută de Windows Vista, după ce recent Microsoft a anunțat că a vândut peste 175 milioane de licențe. Windows Vista a înregistrat o scădere de 4.5 puncte procentuale în ultimul an, iar Windows XP aproape 10 (ajungând la 61%).
  Per total, în Iulie 2010, Windows are o cotă de piață de 91.32% (în scădere cu 0.14 procente față de luna trecută), Mac OS X în creștere la 5.06%, Linux 0.93% iar restul 2.69%.
  În cazul cititorilor noștrii, Windows 7 a cunoscut o adoptare mult mai bună, având un pic peste 40% din totalul vizitatorilor, pe când Windows XP este în continuare lider cu peste 50%

Alte știri, pe scurt:

– S-a anuntat continuarea pentru jocul Batman Arkham Asylum și anume, Batman Arkham City. Vine pe PC, XBOX360 și PS3 în toamnă 2011.

– Fable 3 pentru PC o să apară mai târziu decăt varianta de XBOX360

– RIM a anunțat noua versiune a sistemului de operare, Blackberry 6.

– BING a adăugat o aplicație pentru hărțile lor ce calculează costul unei rute cu taxiul (nu funcționează decît în SUA + câteva orase mari din Europa).