Baietii care se ocupa de Portal 2 ne-au pregatit un concurs, numit Summer Mapping Initiative, care se desfasoara intre 24 mai-6 iunie si in care trebuie sa facem cele mai interesante harti single player si co-op.

Cum va puteti creati propriile harti in Portal 2? Cu Authoring Tools– editorul de harti singleplayer si co-op pentru Portal 2 despre care aflati mai multe de aici. Inainte ca harta voastra sa intre in concurs trebuie sa respecte o serie de reguli:

  • Puteti crea harti atat pentru Single Player, cat si pentru Co-op
  • Harta trebuie sa aiba obligatoriu, cunoscutele, lifturi de intrare & iesire pe harta
  • Puzzle-ul trebuie rezolvat fara a te folosi de glitch-urile portalurilor sau a motorului grafic (da, pentru ca unele harti din Portal 2 pot fi trecute fara a folosi portaluri)
  • Harta nu trebuie sa contina obiecte realizate de voi (cuburi, suprafete, texturi, voci etc.) Folositi doar ce contine in mod standard editorul de harti.
  • Hartile trebuie uploadate in format zip/rar aici, la care trebuie sa atatsati fisierul .VMF (Valve Map Format/Valve Map File- un fisier ce contine toate detaliile precompilate ale hartii create)

Jurizarea se va face luand in calcul complexitatea, designul si originalitatea hartii, aspectul vizual, atentia la detalii, rejucabilitatea (daca se poate rezolva in mai multe moduri) si amuzamentul.

Premiile sunt destul de mici si sunt mai mult de popularitate:

  1. Locul 1- Un set de cadouri Portal 2 semnate de developeri
  2. Un articol ce  iti prezinta harta pe prima pagina a site-ului oficial Portal 2.
  3. Un articol ce  iti prezinta harta pe forumul creatorilor de harti Portal 2

[All subjects will be rewarded with cake]