Am ajuns la Adobe si abia asteptam sa inceapa evenimentul. Dupa cum stiti vom face un Live Text insa va fi si Live steaming pe www.myadobe.ro

Keynote-ul va incepe in curand, iar dupa aceea prezentarea lui Mihai Corlan: Cum sa faci aplicatii Android in Flex, Air si Flash. See you in a few moments 😀

  • Multi Screen Revolution

Adica cum sa creezi aplicatii pentru smartphone-uri, tablete, monitoare, televizoare intr-un mod eficient. E o problema de resurse si de timp, si firmele au nevoie de prezenta web si aplicatii. O solutie pentru a le acoperi pe toate este HTML-ul, aplicatiile native ale gadgeturilor si chiar platforma Flash.

Media Queries-poti lega 2-3 CSS-uri pentru a vedea o pagna de net pe mai multe gadgeturi, folosindu-se de rezolutia lor nativa.

Netavarages-un fel de google analytics dar pentru enterprise, vizualizezi cam cine intra pe siteul tau din punct de vedere al rezolutiei, versiunii de flash player, sistem de operare, suporta si varianta mobile.

Prototipul EDGE de la Adobe:Software inca ne anuntat cu care poti vizualiza cum ar arata  animatiile in HTML5 pe pagina ta (nu necesita cunostinte de programare)

Inca un prototip de la Adobe: Wallaby-transforma orice animatie flash direct in HTML5

Noutati  Flash

Fac parteneriat cu Android OS, Symbian, Windows Phone,Web OS, MeeGo, LiMo, Blackberry si Google TV

MoleHill-Flash Player GPU-accelerator 3D a aplicatiilor si jocurilor in 3D care va aparea in 2011. Adica vom vedea jocuri HD in FlashPlayer chiar folosind volan si joystick.

In curand Flash Player va putea rula in 4K, adica de 4x mai detaliat decat HD. HD are rezolutia de 1920×1080 iar 4K video are 4096×2160 (de exemplu IMAX ul poate rula doar in 2K). Nu stiu cand vor aparea monitoare de asemenea rezolutie, dar Flash Playerul este de acum capabil de asa ceva.

  • Cum sa creezi aplicatii cu Adobe Air

De ce e important Adobe Air-ul? Pai puteti sa creati aplicatii native windows, iOS, linux, etc. adica cate una pe rand, dar probabil nu va intereseaza linux-ul sau webOS-ul. Flosind Air puteti face o aplicatie care sa mearga pe fiecare platforma si astfel gasim o solutie la aceasta “revolutie multi-screen”.

! La sfarsitul anului 2011 Samsung va lansa o noua game de Tv-uri numita Smart TV care va suporta Adobe Air.

Deja in Android Market sunt peste 500 de aplicatii facute in Air printre care: jocuri, Connected App, aplicatii enterprise si apliatii de control de la distanta prin-un PC. Mai multe detalii pe www.appbrain.com/apps/popular/adobe-air/

Aplicatiile Android facute in Air au acces la camera si microfon, accelerometru, GPS, Stagewebview, multitouch si gesturi,fullscreen si orientare a ecranului, email,sms,browser, hardware si in plus setarea permisiilor aplicatiilor pe care le folosesti sau utilizezi.

Dupa pauza de pizza&bere revenim cu subiectul: Online video

  • Online Video

Dupa cum stiti Flash Player 10.1 a adus nou, decodarea GPU pe H264. Ei bine in 2011 vine 10.2 cu Stage Video care reduce consumul procesorului cu 75% cand vine vorba de rulare video pe Youtube si care este absolut genial in cazul smartphone-uri si tabletelor. Inca este in beta, dar puteti sa il testati si sa vedeti un demo pe adobe.com

  • Live Streaming

Mai bine zis cum sa faci un live streaming pe internet pentru evenimentul pe care il organizezi, cum faci captura, broadcasting, etc.

Captura se face printr-un hardware mixer(adica ai mai multe intrari de la mai multe camere si faci switch intre ele) sau mai low-cost printr-un wirecast (laptop) insa procesorul este cam la 100% si filmeaza la 25 fps si pe net se va vedea la vreo 10 fps.

Acum, daca ai un mixer trebuie cumva sa transmitem pe net, pentru asta avem Flash media live encoder, care este gratis si are o calitate video decenta insa nu suporta surse de captura multiple. O alta solutie ar fi Wirecast care suporta mai multe surse de captura, suporta multe layere pentru bannere, logour si reclame.

Ca media servere puteam aminti Flash media server, Red5 si Wowza-Java.