Deși nu s-a mai auzit nimic pe acest subiect de ceva vreme, problema radiațiilor create de telefonul mobil și a efectelor acestora asupra noastră este inca vie pentru mulți dintre noi.  Pînă și eu m-am gandit de multe ori in ultimul timp dacă nu cumva 3g-ul imi va strica creierul. Dar puteți sta liniștiți cel puțin deocamndată nu exista nici un studiu conclusiv care să demonstreze reale efecte nocive asupra oamenilor deși s-au facut destul de multe.

Dar dacă doriți sa fiți și mai siguri, cei de la Environmental Working Group au facut o listă comparativă pe o gamă largă de telefoane obișnuite și smartphone-uri fiecare cu nivelul său de radiație emisă. Dintre cele multe aș putea să amintesc:

-Apple iPhone 3g cu 0.97 W/Kg

-Palm Pre cu 0.92 W/Kg

– HTC Touch Diamond cu 0.86 W/kg

Lista evident se continuă.

Dar ce înseamnă numerele?

Pai cam așa: cantitatea de radiație electromagnetica absorbita de noi ( in acest caz) se masoară in W/kg, luîndu-se  media de pe un gram ( in reglementările UE) si de pe 10 grame ( in reglementările SUA). Limita considerată sigura in UE este de 2W/Kg iar in Statele Unite este de 1.6W/Kg, dar valorile nu sunt interschimbabile. Daca media de pe un gram este 1.6 w/Kg nu este același lucru cu media de pe 10 grame chiar daca aceasta are tot valoare de 1.6W/Kg. Site-ul cu informațiile despre telefoane este american si deci cifrele lor reprezinta media pe 1 g de țesut.