Desigur articolul original ( pe care il puteti gasi a href=http://randomgeekystuff.blogspot.com/2008/03/vista-themes.html target=_blankaici/a ) era mai lung si mai detaliat dar aici voi povesti doar ce e important.
Ar putea parea oarecum nostalgic ca vorbesc despre teme la Vista ..cand peste numai cateva luni Windows 7 va fii pe rafturi ( ca sa nu zic ca deja este pe torrente). Dar ce urmeaza se aplica la toate sistemele de operare Windows ..desigur cu anumite mici diferente.

Acum ceva vreme, din lipsa de ocupatie, voiam sa imi modific tema de Vista, in ceva de care sa fiu cu adevarat mandru. Adica sa arate ca un desktop de MAC OSX. Nu sunt genul care sa stea sa-si schimbe temele la fiecare aplicatie, sa modifice iconite si culori. Sincer sa fiu nu imi pasa prea mult de cum arata aplicatiile atat timp cat lucrez rapid in ele si cat nu ma dor ochii. Dar in seara asta mi se pusese pata.
Deci am stat si m-am apucat sa caut pe Google. Dupa vreo 10 minute am gasit o tema care intradevar arata foarte bine. Am descarcat-o si am incercat sa o instalez in modul clasic. Tot ce s-a intamplat a fost ca mi-a disparut imaginea de fundal de pe desktop. M-am intors la site-ul original si am descoperit ca am nevoie de Vista Glazz si alte cateva fisiere pe care trebuie sa le patch-uiesc. Descarc eu ultima versiune de Glazz ( care de altfel era pentru XP ), si il instalez. Dau sa verifice dll-urile instalate. EROARE. Vista Glazz nu gaseste nu stiu ce fisier important. Doriti sa continuati? Desigur.. am dat sa patch-uiasca cateva dll-uri de sistem, care sunt responsabile de teme si alte asemenea. Imi cere sa restartez. Sigur nici o problema. Intr-un in Windows ..si dintr-o data ma intorc in timp. Aero-ul si tot restul cedasera ..si desktop-ul meu arata ca Windows 3.x . Dar credeam ca asta era partea de baza ..si ca urma sa instalez tema pe care o doream. Din pacate nu asta era cazul. Cand am dat click dreapta sa ajung la meniul cu teme, aplicatia s-a blocat, Host process error. Si asta era rezultatul pe orice cale incercam sa ajung la acel meniu sau altul care are legatura cu teme, culori sau alte asemenea.
Mi-am dat seama rapid ca toate astea se datorau fisierelor de sistem modificate. Si in ciuda a ceea ce zice programul nu facu-se nici o copie dupa cele originale.
Solutia :

Mi-a trimis un prieten cele 3 fisiere originale de la el, le-am schimbat permisiunile, le-am dat rename la fiecare, am copiat fisierele noi, am dat restart, am sters fisierele vechi, am re-setat tema de vista ..si in sfarsit totul a revenit la normal.

Fisierele responsabile de teme si alte asemenea pe care le modifica-se programul sunt : Uxtheme.dll , Themeui.dll, Shsvcs.dll. Pe toate le puteti gasi in Windows..System32.

Iar despre cum puteti schimba permisiunile asupra lor, pentru a le putea modifica gasiti tot la noi, in sectiunea TipsTricks – a href=http://rgstuff.ro/?p=122Cum sa schimbi permisiunile fisierelor/a.