Din ce in ce mai multa lume foloseste internetul pentru a plati facturi, cadouri, produse online. Asta inseamna ca este si un pericol mare de phising cand platiti cu cardul pe internet si furnizati anumite date, iar banii vostrii pot disparea din conturi.

Astazi dimineata am primit un mail de la ING cu subiectul “Cont Blocat”, dar in care ma anunta ca daca apas pe un link din email voi intra pe ING Home Bank si voi primii o mare suma de bani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bineinteles, este un email fals ce ma redirectioneaza pe pagina: homebank.ro.spo.uk.com:8888. Daca site-ul ar fi mers (acum nu mai merge) mai mult ca sigur, arata la fel ca ING Romania si ar fi trebuit sa ma loghez, dupa care probabil imi erau furati banii.

Deocamdata, trebuie sa va asigurati de 2 lucruri pentru plati cu cardul online mai sigure:

  • In primul rand verificati adresa site-ului pe care va aflati!! Desi site-urile false arata identic cu cele oficiale ele au alta adresa web, iar multi nu stiu asta. Bara de adresa trebuie intotdeauna sa arate asa(click pentru a mari), iar site-ul oficial este homebank.ro:

 

  • In al doilea rand, trebuie sa aveti un antivirus cu functia anti-phishing. El isi va actualiza baza de date cu site-urile suspecte si va scana site-urile de banking pe care le folositi. In principiu este bine sa nu accesati NICI UN fel de link din email, urmati adresa web scrisa in contractul pe carte l-ati incheiat cu banca.