Iata o aplicatie cat se poate de utila pentru orice utilizator de iPhone sau iPad: Onavo.

O data instalata pe telefoane, ea este capabila sa reduca factura cu destul de multi Lei, in special cei care au limita pentru transfer de date.

Se instaleaza aplicatia ca oricare alta, se activeaza – moment in care face niste schimbari in setarile standard ale telefonului in asa fel incat tot traficul de date sa treaca prin niste servere hostate bineinteles de cine altii decat Amazon.

Ideea functioneaza similar cu browser-ul Opera. Traficul trece prin serverele lor, este comprimat, apoi trimis catre utilizator.

onavo reduce traficul de date

Onavo reduce traficul de date cu peste 60%

Cifra variaza mult si in functie de aplicatiile pe care le folositi. La unele persoane traficul s-a redus si cu 75%. In cazul meu cu 65%.

Top 3 aplicatii: Maps, Safari, Facebook….numai pentru Maps a redus cu 50MB traficul. Nu e mult din simplul motiv ca nu am folosit aplicatia intens, iar pentru cei cu abonamentele minime, orice MB in minus e bine venit.

reducere trafic onave pe aplicatii iphone

Dezavantaje?

Momentan aplicatia este gratuita dar nu pentru mult timp. Pana atunci singurul dezavantaj clar pe care l-am observat a fost viteza redusa de incarcare a hartilor.

Pentru cei cu mari probleme de privacy, este clar din start ca tot traficul si toate informatiile merg prin serverele lor. Asadar, pentru conexiunile nesecurizate, exista teoretic posibilitatea ca informatiile sa fie citite, salvate si chiar folosite de catre companie. Politica lor spune ca nu fac acest lucru – la fel si Google daca stam sa ne gandim bine.

Imi place ca aplicatia e suficient de desteapta sa nu comprime traficul cand aparatul functioneaza pe Wi-fi. Asta face ca aplicatia sa fie una simpla de tip ‘seteaza-l si uita de el’. Personal, dupa activare, l-am mutat in folderul standard “Utilities” si il verific din cand in cand ca sa aflu cat am economisit.

Recomandam cu mare caldura aplicatia Onavo pentru orice utilizator de iPhone sau iPad.