Când vrem să transferăm fișiere unei alte persoane avem mai multe opțiuni:

– trimitem un mail cu atașamente (dar suntem limitați în privință dimensiunilor, de obicei 10MB);

– transferăm folosind un serviciu de IM: Skype, Yahoo! Messenger etc (dar amândouă persoanele trebuie să aibă și să folosească acel soft);

– folosim un program de sharing gen Dropbox (dar din nou, trebuie ca fiecare persoană să aibă cont);

– folosirea unui serviciu online precum transfer.ro (problema e că unii utilizatori au probleme cu viteza de upload/download);

– sau diverse alte metode mai complicate precum creare unui torrent.

Folosind iSendr, putem scăpa de toate inconvenientele. Funcționează similar unui serviciu online, dar fișierele nu sunt urcate undeva pe serverele lor ci se face o legătură directă între calculatoare (P2P). Dacă vreți, este o combinație între torrente și serviciile online.

Modul de funcționare este foarte simplu. Alegem fișierul pe care dorim să-l trimitem, opțional punem o parolă, fișierele sunt pregătite și primim un link personalizat. Trimitem link-ul destinatarului și transferul începe. Atât destinatarul cât expeditorul cunosc progresul înregistrat în orice moment (cât la sută din transfer a fost efectuat).

Personal, consider Dropbox ca fiind, per total, o soluție mai bună în special dacă majoritatea prietenilor îl folosesc și au cont. Dar pentru un schimb rapid de fișiere, iSendr își îndeplinește scopul foarte bine.