Un scurt tutorial despre cum ne putem transforma iPhone-ul sau iPod Touch-ul într-un mouse. În primul rând, aveți nevoie de două aplicații, una pentru dispozitiv și alta pentru calculator:

– aplicația pentru PC poate fi downloadată de aici. Există versiuni inclusiv pentru Windows 7 pe 64 biți.

– aplicația pentru oricare din dispozitive, aici (link-ul funcționează doar dacă aveți iTunes instalat deja).

In plus, calculatorul trebuie să fie conectat la un router wireless.

Instalarea softului pe calculator a rapidă. Acesta, de fapt, creează un server la care să ne putem conecta.

Totul a mers impecabil din prima incercare. Am pornit aplicația de pe iPod, după ce în prealabil am căutat-o în AppStore. După aceea m-am conectat la serverul nou creat (notă: se poate introduce și ip-ul calculatorului dacă doriți sau dacă serverul nu este identificat).

aplicatia touchmouse

Aplicația în sine este cât se poate de simplă.

aplicatia principala TouchMouse

Totuși, nu este deloc un înlocuitor pentru un mouse adevărat. Nici măcar pentru un touchpad. Este recomandat îndeosebi pentru acele momente în care nu am vrea deloc să ne ridicăm din pat sau din fotoliul confortabil în care stăteam doar pentru a selecta o altă melodie sau videoclip, de exemplu. Aplicația se folosește de capabilitățile multi-touch; astfel, dacă vrem să facem scroll este suficient să folosim două degetele pe verticală.

După cum se vede în poză aplicația pentru iPod vine și cu o tastatură virtuală identică cu cea din aplicațiile standard la care se adaugă butoane pentru tasta ‘Ctrl’, ‘Alt’ și tasta ‘Windows logo’ ( din pacate lipseste Tab). Asta ne ajută destul de mult când vrem să căutăm ceva mai ușor. În plus, când tastatura este activată, pe ecranul iPhone-ului sau iPod-ului apar și caracterele introduse – un lucru foarte util dacă scrisul de pe monitor este prea mic pentru a putea fi văzut. O singura mentiune aici: daca sa zicem apasati butonul Ctrl pe iphone si apoi va deconectati de la aplicatie, pe PC butonul va ramane apasat, si pe orice veti apasa se va pune Ctrl+ X pana cand veti apasa dumneavoastra inca o data pe Ctrl. De asemenea pot ramane apasate doua astfel de modifiere spre exemplu Ctrl + Alt. Mentionam asta doar pentru ca sa nu va speriati daca cumva o comanda face altceva decat v-ati fi asteptat.

In concluzie avem un soft gratuit, mic, usor de folosit, util si care functioneaza foarte bine. Multumim Logitech.