Trillian  este probabil cel mai popular program de chat care este cross-platform. Functioneaza pe Windows, Mac, iOS, Android, Blackberry si direct din orice browser. De asemenea este probabil singurul astfel de program care sincronizeaza datele complete, inclusiv istoria de convorbiri pe orice aparat.

Noua versiune , numarul 5 pe Windows a devenit gratis. Trillian au tot alternat in viziunea lor de monetizare a programului, fiind ocazional gratis, uneori pe baza de abonament si uneori pe baza de licenta completa ca orice soft obisnuit.

Acest nou model pastreaza unele ramasite din trecute dar face ca programul complet sa fie gratuit. Orice utilizator are acces la toate feature-urile programului dar va fi ocazional intampinat de reclame. Daca doresti sa scapi complet de ele trebuie sa cumperi versiunea Pro de 12$ pe an.

In afara de aceasta schimbare de monetizare Trillian 5 pentru Windows aduce si o interfata imbunatatita care integreaza cu tema Aero, integrare cu retelele sociale si alte cateva imbunatatiri.

Revenind la reclame acestea apar in fereastra de chat exact ca un mesaj obisnuit. Nu fac sunete, nu maresc fereastra si se duc in sus exact ca orice mesaj. In plus nu apar prea des. Desi pot fi deranjante acest mod de implementare pare destul de bun si cu siguranta utilizatorii vor aprecia acesta ca  fiind un pret destul de mic de platit pentru acces la toate feature-urile aplicatie care pana acum se plateau.

Toate aceste feature-uri sunt momentan valabile numai pentru versiunea 5 de Windows, dar ele vor fi implentate si pentru Mac in urmatoarea versiune la care se lucreaza. De asemenea imbunatatirile au fost deja integrate in aplicatia de iOS si asteapta sa fie autorizate de Apple pentru a ajunge pe piata.

Sunteti fericiti de aceste schimbari ? Voi ce servicii de IM folositi ? Suntem interesati de parerile voastre asa ca asteptam utilizarea la maxim a sistemului de comentarii.