noul twitter

Desi vestea nu este exact noua am asteptat pana cand am putut sa ne jucam noi cu noul  Twitter inainte de a scrie despre el. Versiunea noua nu aduce schimbari majore dar vine cu o interfata noua mai frumoasa, mai usor de folosit si mai intuitiva.

In primul rand mentiunile, retweet-urile, cautarile si listele sunt acum in partea de sus a paginii. Iar pagina in sine a devenit dubla. In partea stanga am putea spune ca este Twitter-ul clasic pentru ca prin click-ul pe un tweet sa se deschida un nou panou in partea dreapta unde gasim un mini profil al emitentului, raspunsurile la acel tweet cat si elementele media.

Da in aceasta noua versiune multe elemente media, precum poze sau filmulete sunt integrate direct in pagina dumneavoastra principala si nu mai trebuie sa navigati prin alte pagini sau servicii pentru a le vedea. Dintre serviciile integrate amintim Flickr si Twitpic pentru poze si Youtube + Vimeo pentru video dar lista se poate continua cu: DailyBooth, DeviantART, Etsy, Justin.TV, Kickstarter, Kiva, Photozou, Plixi, Twitgoo, TwitVid, USTREAM, Vimeo si yfrog.

De asemenea in partea dreapta inafara de mini profilul emitentului tweet-ului – care apare daca dati click pe @Nume – mai puteti gasi o harta cu locatia, daca tweet-ul a fost geo-tagged, sau in functie de tag-uri tweet-uri pe acelasi subiect.

De mentionat este ca noua interfata nu este inca disponibila tuturor adoptarea ei fiind in valuri pe mai multe saptamani si cu posibilitatea temporara de a va intoarce la interfata cea veche.

In final va lasam cu cateva poze si filmuletul celor de la Twitter pe care il gasiti pe propriul nostru cont @ RGStuff.

interfata noua twitter

Interfata noua cu partea din dreapta deschisa. Observati filmuletul integrat

interfata noua twitter

Noua interfata fara partea din dreapta deschisa.