Pentru profesionistii care au nevoie de o tableta cu o putere de procesare mult mai mare decat variantele existente la aceasta ora, o companie din Los Angeles, Modbook, s-a decis sa converteaza un MacBook Pro de 13″ intr-o tableta.

Modificand laptop-ul si adaugand suport pentru touch folosind tehnologie Wacom, acestia spera sa le poata oferi artistilor digitali o solutie la indemana.

Pana acum, anumiti producatori au incercat sa ofere ceva similar dar incercau instalarea Mac OS X pe hardware non-Apple, lucru interzis de firma din Copertino. In acest caz, cel putin teoretic, nu trebuie sa existe probleme.

Omul din spatele acestei firme nu se afla la prima tentativa. El a mai incercat sa ofere un produs similar dar momentul ales a fost foarte prost: prabusirea economiei globale, fapt ce a dus si la inchiderea micutei firme.

Acum, Andreas Haas, se afla la a doua incercare si este destul de sigur de reusita, in special pentru ca sustine ca nici la prima tentativa nu a intampinat probleme cu cei de la Apple.

Produsul nu are inca un pret dar are o pagina oficiala ce anunta produsul in toamna acestui an: http://www.modbook.com/modbookpro.

Bineinteles, o astfel de modificare radicala a Macbook-ului duce la pierderea garantiei oferita de Apple. In schimb, Modbook Inc. ofera 1 an garantie.