Astazi la Google I/O a fost  anuntat noul Android Market care va fi lansat, in curand, in inca 99 de tari pe toate device-urile Android. Noua varianta va fi mult mai prietenoasa cu utilizatorii obisnuti si ii va ajuta si pe dezvoltatori, care vor putea sa publice versiuni diferite ale aceleiasi aplicatii in functie de aparatul careia i se adreseaza , sub acelasi nume si vor putea uploada aplicatii de pana la 2Gb, care vor fi hostate si administrate pe serverele Google.

Ce aduce Android Market nou la prima vedere? Multe categorii de aplicatii, care ne fac viata mai usoara cand vine vorba de a gasi o aplicatie office de calitate sau un joc popular si adaugarea de “etichete” care ne vor spune cine a produs jocul, sau care este aplicatia lunii.

Printre categoriile adaugate se numara: “Trending Apps”-cele mai downloadate aplicatii in cel mai scurt timp, “Top new free”, “Top new paid”, “Top Grossing list” ,”Editors Choise”-  cele mai bune aplicatii de pe Android Market ce vor fi selectate de staff-ul Google si “Top Developers”-o lista cu developerii care fac in mod regulat aplicatii foarte bune.

In functie de cautarile pe care le faceti sau de ce aplicatii instalati, o sa aveti si recomandari de genul ‘Users also viewed’ si  ‘Users also installed’. Noul Android Market este asteptat saptamana viitoare, pana atunci puteti vedea mai jos varianta mobile si web.