In materie de gaming 14 feburuarie este o zi mare, se lanseaza demo-ul pentru Mass Effect 3. Primele 2 jocuri Mass Effect au fost, pe scurt, epice.  Poveste foarte interesanta si captivanta, character design deosebit prin care ne-am putut personaliza experienta de joc pe tot parcursul jocului, o gramada de alegeri de facut, unele usoare iar altele morale care ne-au pus pe ganduri si care schimbau infatisarea capitanului Shepard. Am adorat toate aceste lucruri dar nu numai, scenele si luptele  de pac-pac au fost foarte interesante, unele m-au luat prin surprindere, iar planetele, navele de lupta universul in care se petrece toata actiunea aratau si dadeau o atmosfera speciala si placuta.

Toate aceste aspecte sunt numai o parte mica din ce as vrea sa spun despre seria Mass Effect, este un joc care trebuie jucat deoarece  ofera o experienta de gaming extraordinara si o cultura generala depre game design (daca sunteti pasionati de asta). Recunosc ca, de fiecare daca cand EA Games scoate un joc pe PC, ma tem ca va fi unul prost (dovada fiind doar cateva jocuri din ultima vreme: Tiger Woods PGA 12 si NFS: The Run). Uitandu-ma la un live stream de 40 de minute cu demo-ul Mass Effect 3 (pe care il aveti mai jos, insa atentie: spoilers!) pot spune ca sunt foarte incantat de ce am vazut.

Acele 40 de minute m-au tinut in priza cu efecte vizuale si cinematice care nu numai ca aratau aratau excelent (orice studio poate face asta acum) dar in unele momente prindeau atmosfera si emotiile oamenilor speriati si suprinsi de un razboi intergalactic. Mi s-a parut interesant ca putem juca Mass Effect 3 in 3 moduri (pot fi alese si schimbate oricand in orice moment al jocului) si anume: Action– macel bine organizat unde dialogurile sunt sub forma de cutscene; Role Playing– modul clasic de a juca Mass Effect, ne alegem dialogurile, upgrade-urile, membrii echipajului,  iar consecintele actiunilor noastre se vor vedea pe parcursul jocului (modul recomandat de a juca) si modul Story– va bucurati mai mult de poveste, personaje, alegerile si consecintele lor si mai putin de scenele de lupta care sunt foarte usoare (acest mod este recomandat domnisoarelor).

Mass Effect 3 se va lansa oficial in magazine pe 9 Martie. In cursul zilei de azi se va lansa si demo-ul pe Origin, iar in continuare, daca nu aveti rabdare, aveti un video al demo-ului de 40 de minute. Insa atentie: Spoilers! Va recomand sa il jucati chiar voi, cat despre joc: va fi genial!