Valve Softwere, compania care ar face orice ca sa amăne Half Life 3, tocmai a lansat programul educational Teach With Portals care include o versiune ”castrata” a pltformei Steam ce contine, deocamdata, jocul Portal 2 si editorul de niveluri Portal 2 Puzzle Maker destinate elevilor, studentilor si profesorilor care vor sa foloseasca tehnologia jocurilor video pentru a invata fizica, game design, probleme de suprafata si volum, gravitatie, matematica, inertie, etc.

Tot acest program educational, cat si softwere-ul, este gratis insa pentru a va inscrie trebuie sa fiti educator/profesor, cica. Aceasta varianta de Steam vine cu setari speciale pentru Administrator si elevi si nu include actualele feature-uri din Steam precum catalogul si cumpararea jocurilor.

Mai important, ce inseamna asta pentru noi? Eu spre exemplu, peste un an, ies profesor inginer din Politehnica si sunt pasionat de game design. Se poate face in Romania o astfel de educatie “gamificata”? Vom vedea, eu cel putin, voi incerca si cred ca va fi foarte interesant. Mai multe informatii pe Teach With Portals.

 

PS: Gabe Newell, CEO Valve, a tinut un discurs despre educatia din scoli cu ajutorul Portal 2

PPS:  O clasa de a 7-a a venit in vizita la sediu Valve pentru a invata sa faca levele in Portal 2 cu ajutorul Hammer. De aici a pornit ideea programului educational.