VMware sunt unii dintre cei mai buni in domeniul virtualizarii infrastructurii de cloud, fie ca e vorba de virtualizarea serverelor, a desktop-urilor sau a aplicatiilor, iar produsul lor, vSphere, ajuta companiile sa reduca costul departamentelor de IT printr-o optimizare si un management mai bun a resurselor hardware si “impinge” actualele Data Center-uri catre cloud.

Cu posibilitatea de a creea 15, sau chiar mai multe, masini virtuale pe un singur server fizic, eficienta acestuia creste pana la 80%, fata de 20% cand serverul avea doar un singul rol, iar restul capacitatii de procesare era ignorata.

Odata cu lansarea vSphere 5, VMware imbunatateste securitatea si managementul eficientei si creste capacitatea de operare a unei masini virtuale ce poate opera cu pana la 32 CPU virtuale si 1 TB of RAM. La aceasta lista se adauga si o consola imbunatatita pentru managementul cloud-ului, o durata de disponibilitate mai mare a aplicatiilor si serverelor si simplificarea modulului de recuperare a datelor in cazul unui dezastru.

Versiunea 8 a masinilor virtuale adauga suport pentru USB 3.0, grafica 3D pentru Windows Aero si suporta OS X Server 10.6 Snow Leopard (pe Mac Pro sau Mac Mini, Apple Xserve a iesit din productie). Administratorii vor putea acum accesa consola de management din orice browser oriunde in lume, si vor putea restrictiona accesul la anumite aplicatii terte prin firewall. Va puteti inscrie aici pentru a testa vSphere 5.