La sfarsitul acestui an, dupa cum stiti, a fost lansat Assassin’s Creed Brotherhood pe PS3 si XBOX 360, iar in februarie 2011  va veni si varianta pentru PC.

Pentru multi este dezamagitor si enervant ca PC-ul este lasat la urma in ultima vreme de Ubisoft (la fel s-a intamplat si cu Splinter Cell: Conviction), dar este mai bine asa pentru ca s-au descoprit bug-uri destul de multe pe console (soldati care nu mor, desincronizari inexplicabile) si baietii cu testarea de la Ubisoft ruleaza jocul pana cand astfel de probleme majore nu vor mai aparea pe PC.

Pana in februarie insa, ne putem juca Assassin’s Creed Project Legacy pe Facebook, care este un RPG social si pe langa povestea care completeaza Brotherhood, are si multiplayer: cu prietenii de pe facebook (in functie de level-ul la care sunteti puteti sa va asasinati prietenii..virtual bineinteles) .  Un alt feature interesant este faptul ca se poate sincroniza cu contul vostru de Assassin’s Creed Brotherhood de pe UPlay si aveti acces la anumite informatii bonus si va puteti antrena asasinii din jocul Brotherhood fara a porni jocul implicit.

Este prima data cand vedem un sistem Game to Web si Web to Game cand putem accesa si influenta un joc de pe PC, XBOX si PS3 cu o aplicatie web si invers.

De exemplu, daca acasa te joci Brotherhood si apoi pleci in oras si ai la tine un laptop sau o tableta (care sa aiba Flash, deci pe  iPad nu se poate), in timp ce iti verifici mailul si profilul de Facebook poti sa iti antrenezi personajele din joc, si cand te-ai intors acasa continui jocul cu asasinii la un level mai ridicat.

In plus daca aveti AC:B original, jucati in single si multiplayer, completati achievement-urile apoi sincronizati salvarile cu jocul Project Legacy de pe Facebook adunati puncte pe UPlay si aveti acces la informatii si materiale Assassin’s Creed bonus.