Microsoft are un obicei vechi : dupa fiecare sistem de operare scoate la cateva luni un service pack, si din fericire acest update nu este extreme de important. Mult mai util si un pas major a fost Service Pack-ul de la Windows Vista pentru ca a adus mai multa stabilitate, un plus de securitate si s-a lucrat intens la compatibilitatea cu programele mai vechi.

Service Pack-ul de la Windows 7 nu va abunda de facilitati noi, de fapt tot ce a aparut ca actualizare in Windows Updates de la lansarea sistemului de operare va fi pus intr-un fisier. Fuctia imbunatatita este Remote Desktop (care te ajuta sa te conectezi la calculatorul tau, cu un alt terminal) la care se adauga RemoteFX ( tehnologie lansata pentru pentru Windows Server 2008 R2) si care imbunatateste calitatea vizuala intre utilizatori.

Inca nu a fost anuntata data lansarii beta-ului sau a versiunii finale insa ne asteptam undeva prin toamna acestui an sa fie disponibil. Pack-ul se va gasi in Windows Update sau in Microsoft Download Centre.

Importanta acestui service pack este minora pentru utilizatorul casnic. Microsoft va beneficia cel mai mult in urma acestui service pack deoarece multe companii din afara nu fac trecerea la alt sistem de operare decat dupa lansarea primului Service Pack. Probabil ca prin 2011 ne putem astepta la o scadere considerabila a cotei de piata pentru Windows XP.