In cadrul conferintei Worldwide Partner Conference 2012 , cei de la Microsoft au anuntat data oficiala a sistemului de operare Windows 8 : octombrie 2012. Anuntul a fost facut de directorul financiar Tami Reller.

Data anuntata este apropiata de data la care se astepta lansarea, asta insemnand ca noul Windows 8 va ajunge si la noi inainte de sarbatori.

Tot Reller a anuntat ca lansarea „Release to Manufacturing” (RTM) va avea loc la inceputul lunii august. RTM fiind data la care producătorii anunta ca software-ul este gata, si este pregatit pentru a fi trimis companiilor ce produc cd-uri/dvd-uri.

Pentru cei de la Microsoft este si data in care este pornita si platforma financiara a aplicatiilor lor, pentru ca si producatorii de aplicatii sa inceapa sa castige niste bani. Asadar mai este putin timp pentru a profita de aplicatiile gratuite ale versiunii de Preview.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tami Reller a anuntat ca Windows 8 va fi doar un upgrade,pentru cei care detin deja Windows 7 , Vista sau Xp pe calculatorul propriu, pretul lui fiind doar de 40$ . Upgradul la Windows 8 va pastra informatiile personale , iar detinatorii de Windows 7 vor putea sa-si trasfere si sa-si pastreze setarile si aplicatiile.

Pentru cei interesati sau pentru cei ce nu stiu interfata noului sistem de operare aveti un preview:

http://windows.microsoft.com/ro-RO/windows-8/get-started