Acordăm destulă importanță timpului necesar unui sistem de operare să se încarce. De aceea am scris mai multe tutoriale în care, prin câțiva pași, se scurta acest timp de bootare(precum optimizare windows, bootare rapida). Chiar și așa, tutorialele funcționează până la un anumit punct și diferă destul de mult de la o configurație la alta. Cea mai ușoară soluție ar fi un program care să faciliteze identificarea și eliminarea softurilor care nu sunt necesare la bootare. Programul se numește Soluto, și se găsește la această adresă. Momentan este nevoie de cerere pentru invitație, dar îl puteți downloada și de la noi.

Este creat pentru a fi cât mai ușor de folosit de oricine. Noi spunem că reușește să facă acest lucru destul de bine.

Cum funcționează Soluto?

După instalare și un restart, primul lucru pe care Soluto îl face este să identifice cât timp îi trebuie Windows-ului să se încarce complet. Timpul este afișat printr-o grafică frumoasă în colțul din stângă pentru o scurtă perioadă de timp, apoi rămâne pornit în taskbar.

Soluto Pagina Principala

Următorul lucru pe care îl face este să spună de ce a durat atâtea secunde/minute. Analizează pe rând toate programele care sunt încărcate împreună cu sistemul de operare și le împarte în trei categorii:

– programe de sistem: acestea sunt necesare funcționării în bune condiții a OS-ului și nu se permit modificări asupra lor.

– programe ce pot fi dezactivate fără probleme: acestea sunt marcate cu verde, oferă numele aplicației, o descriere succintă; prezintă două acțiuni pe care le poți lua: delay – setează programul să pornească cu o întârziere sau pause – programul este scos de tot din lista celor ce pornesc automat; tot acolo se explică și efectul pe care îl are fiecare acțiune precum și o recomandare. Toate aceste informații se bazează pe PC Genome.

– programe neidentificare: de cele mai multe ori sunt programe despre care PC Genome nu are suficiente informații și nu poate oferi o recomandare dar permite utilizatorului să aleagă aceleași acțiuni descrise mai sus.

Soluto informatii programe

Ce este PC Genome?

PC Genome este o bază de date ce poate fi modificată de către utilizatori. În această bază de date constă de fapt puterea și utilitatea Soluto. Este mecanismul prin care programul identifică automat date despre programele instalate de pe fiecare sistem pe care Soluto este instalat. Le identifică pe cele care creează probleme (de exemplu, durează 40 de secunde pentru a fi încărcat) și permite altor utilizatori mai experimentați să editeze detalii, să ofere recomandări etc. De fapt, o parte din informațiile oferite din categoria programelor “verzi” (vezi mai sus) sunt oferite de către alți utilizatori.

Soluto detalii program

Per total, programul are o interfață frumoasă, ușor de folosit și oferă suficiente informații pentru a ajuta utilizatorul în luarea celor mai bune decizii. Există totuși ceva probleme. În cazul unor programe mai rare, mai puțin întâlnite despre care PC Genome nu are informații, programul nu este prea folositor. Dar, noi suntem aici și vă putem ajuta la problemele pe care le întălniți.