Cei de la Microsoft sunt foarte determinati sa se distanteze de vechea lor platforma mobila si sa paseasca spre viitor cu noua creatie: Windows Phone 7. Din aceasta cauza suportul pentru Windows Mobile incepe sa dispara, exact cum se anuntase de ceva vreme.

Primul serviciu care va disparea va fi varianta web , adica accesibila din browser, a magazinului virtual Windows Mobile Marketplace. Acesta era magazinul de aplicatii pentru vechea platforma. De pe data de 15 iulie site-ul marketplace nu va mai fi accesibil prin browser-ul de pe calculator. Acesta va fi cu siguranta inlocuit de versiunea noua pentru Windows Phone 7, acest feature fiind mentionat ca venind cu actualizarea Mango.

Utilizatori de Windows Mobile nu trebuie insa sa isi faca griji prea mari intrucat magazinul in sine inca va fi disponibil dar va putea fi accesat numai direct de pe telefon.

Alt serviciu care va inchis este My Phone. Acesta era serviciul de Back-up pentru Windows Mobile. Va fi inchis pe data de 7 August iar fisierele stocate pe acest serviciu vor fi transferate in conturi de Skydrive, accesibile cu user name-ul si parola vechiului cont de My Phone. Utilizatorii insa trebuie sa fie constienti ca fisierele media si documentele stocate pe acest serviciu trebuiesc transferate manual pe propriul calculator altfel ele vor fi sterse definitiv.

Microsoft au anuntat ca datele stocate in acest serviciu vor fi mentinute pentru un an pe CD/DVD-uri care pot fi livrate utilizatorilor la cerere. Ceva ne face sa credem ca aceasta solutie nu va fi valabila si utilizatorilor dinafara Statelor Unite deci ar fi bine sa incepi sa va salvati fisierele.