WindowsPhone7

Acum cateva momente Steve Ballmer si echipa Microsoft au anuntat planurile de viitor pentru platforma lor mobila, Windows Phone 7, confirmand tot ceea ce stiam si noi. In primul rand update-ul promis inca de la lansare, denumit “NoDo” ce va aduce functiile de copy + paste plus niste imbunatatiri generale de performanta va fi lansat un pic mai tarziu decat ne asteptam si anume la inceputul lui martie. Pregatirile pentru el deja se fac simtite, atat SDK-ul cat si aplicatia Zune fiind actualizate in ultimele zile pentru a recunoaste noua versiune de soft.

In continuare confirmand zvonurile pentru o noua actualizare majora in toamna, Microsoft anunta cateva feature-uri noi, unele dintre ele fiind si prezentate live. Printre cele mai interesante se afla multitasking-ul, inclusiv pentru aplicatiile tertiare ( cele care nu sunt nativ pe telefon). Functioneaza cum ne-am astepta, cel putin in demo, iar daca nu ne inselam MS s-au inspirat un pic din abordarea Apple, avand un numar limitat de procese ce ruleaza in timp ce aplicatiile in sine sunt “inghetate”.

Internet Explorer 9, al carui release client ( ultima versiune de testare inaintea lansarii oficiale ) a fost lansat joi, va veni si pe telefonul mobil. IE9 va aduce pe mobil aceleasi abilitati demonstrate pe calculator suportand ultimele standarde precum HTML 5 si accelerarea hardware, acestea din urma fiind prezentate intr-o demonstratie impresionanta. Un zvon, neconfirmat inca dar credibil, sugereaza ca odata cu acest browser nou, Windows Phone 7 va suporta Silverlight in navigatia pe web ceea ce ar putea face intradevar o diferenta mare in modul de vizionare al continutului digital online.

Twitter va fi integrat nativ in sistemul de operare prin People Hub, exact cum este Facebook-ul in acest moment. Nimic surprinzator sau special aici.

O integrare mai buna cu documentele si contul de SkyDrive si chiar o integrare cu Xbox Kinect ne sunt promise in actualizarile viitoare, iar cu aceasta lista oficiala de aditii la WP7 se incheie.

Concluzia ar fi ca Microsoft sunt pusi pe treaba cu acest sistem al lor si vor continua sa-l imbunatateasca pentru a fi cu adevarat competitiv, iar asta nu face decat sa ne bucure.