windows phone 7 in romania

In sfarsit marele eveniment al acestei toamne s-a desfasurat. Acum ne putem continua viata. Microsoft a lansat azi noul lor sistem de operare pentru telefoane mobile atat in Londra cat si in New York. Sistemul de operare Windows Phone 7 cu interfata sa si specificatiile minime ale telefoanelor deja le cunoastem de atatea luni deci nu are rost sa insistam pe ele.

Samsung, LG, Dell si HTC sunt printre cele mai mari nume de firme care vor avea telefoane ruland acest nou sistem, care se va lansa cu aproximativ 60 de companii de telefonie mobila in peste 30 de tari in toata lumea.

Avem si o veste mai speciala, HTC Mozart despre am scris aici , a fost confirmat ca fiind exclusiv la Orange si va aparea si in Romania pe aceasta retea. Pentru alte telefoane plus detalii specifice va trebui sa asteptam lansarea de maine care va avea loc la noi in tara, plus lansarile ulteriore pentru telefoane care vor incepe candva la sfarsitul lunii. Un subiect important este accesul nostru la Windows Marketplace si Zune.

Tot astazi am vazut si cateva aplicatii ruland pe telefon unde amintim ca jocuri Sims 3 – versiune completa ca pe PC nu va imaginati cine stie ce editie inferioara, Need for Speed Undercover, Tetris scos de EA. De altfel toate aceste jocuri sunt scoase de EA care se pare va fi colaboratorul de baza pe domeniul jocurilor cel putin acum la inceput. Alta aplicatie implementata foarte bine este Twitter, care fara indoiala va fi pentru multa vreme in topul descarcarilor.

Cam atat, suntem nerabdatori sa vedem lansarea de maine si ce aduce cu sine.