Asta seara Microsoft a anuntat Windows Phone 8 ce va fi lansat in toamna. Cum am anuntat si pe live blog, acesta va suporta procesoare multi-core, adauga 2 noi rezolutii 720p si 720p+ si anunta Internet Explorer 10 cu suport mai bun pentru HTML5 si o performanta de 4 ori mai mare in cazul Java Script fata de Windows Phone 7.

Windows Phone 8 primeste un update si la interfata: toate aplicatiile de pe start screen vor putea fi personalizate, fie miscrorandu-le, marindu-le, fie mutandu-le aducand un plus de personalitate fiecarui utilizator.

Microsoft aduce si propria versiune a tehnologiei NFC cu aplicatia Wallet, unde iti poti inregistra datele cardului de credit/debit si a cupoanelor de reducere. Cu functiile NFC Tap to Play si Tap to Share putem stoca informatii din reviste de la diferite materiale promotionale, putem incerca jocuri in 2 oameni care au Windows Phone 8 sau Windows 8, adauga persoane de contact scanand carti de vizita sau alte device-uri Windows Phone 8 sau Windows 8 etc.

Windows Phone 8 va veni cu Nokia Maps, suport pentru card Micro SD, cod nativ C, C++ pentru dezvoltatorii care vor sa faca aplicatii pentru Windows 8 si Windows Phone 8 – ambele versiuni ale aplicatiei pot pleca de la acelsi set de API-uri pentru sunet, grafica, etc, inclusiv DirectX.

Un feature foarte dorit, si acum prezentat cu noul Windwos Phone 8, este posibilitatea de a cumpara anumite abonamente/iteme direct din acea aplicatie third party, pe scurt  in-app purchases. Aceste aplicatie vor lucra impreuna cu aplicatia Wallet pentru a transmite optiunile si datele platii.