Microsoft a semnat un parteneriat cu TouchyBooks. Acestia sunt o firma cunoscuta in domeniul lor care creaza carti interactive pentru copii, pe aparate cu touchscreen-uri. Titlurile lor au avut un succes considerabil pe iPad si iPhone iar acum prin acest parteneriat vor aduce aproximativ 300 de carti pe terminalele Windows Phone.

Cartile sunt scurte povestioare pe care un copil le poate citi sau asculta. Iar pe fiecare pagina sunt o multitudine de moduri in care copilul interactioneaza direct cu povestea: fie ca trebuie sa rezolve un mic puzzle, sa mute cateva elemente pe ecran, sa arate directia in care sa mearga persoanjul sau doar sa priveasca animatii care aduc povestea la viata.

Aceste tipuri de aplicatii s-au dovedit a fi incredibil de atractive pentru copii care inteleg de la inceput modul de a interactiona prin atingere.

TouchyBooks aduce 300 de titluri dintre care 150 sunt disponibile incepand de astazi urmand ca in fiecare zi sa mai lanseze cate 20 pana la sfarsitul lui iunie. Cartile lor includ povesti precum Cenusereasa, Alladin, Scufita Rosie si multe alte titluri cunoscute. Acestea vor costa intre 0.99$ si 3.99$ si sunt disponibile in engleza, spaniola, franceza si germana.