windows phone 7.1 mango

In a doua zi de WPC, conferinta anuala dedicata partenerilor Microsoft, Andy Lees, presedintele diviziei Windows Phone s-a urcat pe scena pentru a aduce noutatile in legatura cu Windows Phone Mango. Mai jos gasiti o lista cu cele mai interesante lucruri rezumate.

  • Microsoft au reafirmat pozitia lor ca sistemul de operare Windows Phone nu va fi destinat tabletelor. Viziunea lor asupra tabletelor este ca acestea sunt calculatoare in toata regula si astfel merita sa ruleze Windows , ca sistem de operare complet.
  • In continuare ei s-au concentrat pe potentialul Windows Phone pentru afaceri afirmand in repetate randuri ca Windows Phone se adreseaza atat indivizilor dar si mediului enterprise. A urmat un demo de Lync pentru a intari aceasta idee.
  • Andy Lees a laudat inca odata parteneriatul cu Nokia si rezultatele pe care le obtine Windows Phone pe piata. Ne reamintim ca acest ecosistem are peste 22000 de aplicatii in Marketplace si creste in medie cam cu 100 de pe zi. Astfel i-au depasit pe cei de la RIM.
  • S-a mentionat ca pretul aparatelor WP va fi redus in timp la aproape jumatate ceea ce va grabi foarte mult adoptia noului sistem.
  • S-a prezentat un studiu facut de cei de la IDC care afirma ca prin integrarea cu serverele de Exchange Windows Phone este cel mai productiv dintre sistemele mobile si pana in 2012 ar putea aduce ca valoare 296$ pentru fiecare aparat WP dintr-o companie.
  • Un program special de discount, de branding si de acces la tehnologii este implementat de acum pentru toti partenerii Microsoft inscrisi in MPN ( Microfost Partner Network ).

In concluzie nu sunt vesti prea mari, in special pentru utilizatorii obisnuiti dar totusi ne bucura sa vedem ca Microsoft este complet dedicat noului lor sistem de operare.