Totul a început simplu. Cei de la Wolfram au lansat WolframAlpha, au apărut câteva review-uri, au creat o ediție specială a site-ului pentru dispozitive mobile. Accesat cu iPhone-ul aveai o interfață foarte frumoasă. Puteai salva pagina în homescreen ca și cum ai fi accesat un program instalat.

După aceea, cei de la Wolfram au făcut ceva foarte suspect. Site-ul nu mai putea fi accesat folosind iPhone-ul, în schimb puteai cumpără și instala un program – toate bune și frumoase numai ca prețul impus era exorbitant: 50$ (49.99$ mai exact).

Ei bine, dupa câteva luni, lucrurile au luat o întorsatură total diferită. Aplicația a suferit o reducere drastică de preț de 96%!!! (ajungând la 1.99$). Mai mult, toți cei care au cumpărat deja aplicația vor primi diferența înapoi iar Apple își păstrează onorariul (de aproximativ 30$). Deși totul sună ca o păcăleală de 1 Aprilie, se mai adaugă ceva: versiunea specială a site-ului este din nou disponibilă!

Despre WolframAlpha

Pentru cei care nu au auzit încă, WolframAlpha este un serviciu foarte util pentru o grămadă de domenii precum matematică, geografie, fizică, socio-economie, chimie, vreme, nutriție, astronomie, sport, muzică și altele.

Utilizatorul are la dispozitie un text-box la fel ca cel de la Google în care se introduc diverse instrucțiuni precum: “20+30”, “capital of Uganda”, “tallest man” și multe alte lucruri care vă trec prin cap.

Pentru a experimenta accesati site-ul: www.wolframalpha.com, varianta mobila: m.wolframalpha.com sau direct de la noi: