xbox live pe windows 8

Cumva stirea asta a reusit sa treaca pe langa noi – cel putin in privinta mentionarii ei pe site sau in podcast. 

Odata cu Windows 8 si primele sale aparitii serioase pe diverse sisteme, am aflat din partea echipei Microsoft ca noul sistem de operare va veni si cu integrare Xbox Live. Nu este nimic neasteptat intrucat acesta e un pas evident si logic pe drumul spre unificarea ecosistemului Microsoft.

Ceea ce pana acum a fost denumit Games for Windows Live se va transforma odata cu Windows 8 in Xbox Live complet. Exact aceeasi interfata pe care o vedem si pe consola si pe Windows phone ne va intampina acum si pe desktop. Impreuna cu abilitatea de descarcare media si evident atingerea de “achievements” orice gamer se va simti in largul sau.

Interesant este ca Steven Sinofsky a mentionat ca nu exista nici un plan momentan intre integrarea Kinect cu jocurile de Windows dar evident aceasta este o idee foarte interesanta pe care am dori-o pusa in practica in special cu lansarea recenta a SDK -ului Kinect pentru Windows.

Si nu in ultimul rand tot aici trebuie sa mentionam ca integrarea Xbox Live va aduce in mod sigur cu ea abilitatea de a juca multiplayer de pe multiple platforme – atat timp cat jocurile sunt asincron. Si exista posibilitatea unui spatiu in cloud pentru a salvarile voastre care vor sincroniza intre aparate si locatii.

In concluzie Windows 8 si intreg ecosistemul Microsoft suna din ce in ce mai bine pentru gameri, iar noi, ca fani ai acestor platforme nu putem decat sa ne bucuram.