Youtube a lansat in aceasta noapte o serie de schimbari iar una interesanta este faptul ca iti poti transforma filmuletul obisnuit intr-unul 3D.

Clipurile tridimensionale nu sunt nimic nou iar Youtube cocheteaza cu ele de multa vreme, precum noi insine spuneam acum aproape un an. Dar pana in acest moment numarul filmuletelor 3D era redus in principal datorita faptul ca foarte putina lume detine camere de filmat 3D. Respectiv si mai putina lume are rabdarea necesara sa suprapuna doua filmulete normale.

Dar acum Youtube-ul pune la dispozitie o unealta interesanta prin care iti poti transforma filmul obisnuit intr-unul 3D. E accesibila dupa ce ai urcat in filmulet in sectiunea de Edit info apoi 3D Video. Evident calitatea nu va fi excelenta si o camera de filmat 3D o va depasi mereu, in primul rand pentru ca acesta este un beta , in al doilea pentru ca algoritmul este fortat sa dubleze informatia disponibila in locul celei care lipseste. Si evident inca ai nevoie de ochelari speciali pentru a vedea efectul.

O alta schimbare introdusa din seara aceasta este eliminarea limitei de 15 minute pe filmulet pentru uploaderii cuminti ( a se citi cei care nu au urcat pornografie sau materiale fara dreptul de autor), respectiv cei care isi autentifica contul prin inregistrarea unui numar de telefon. Schimbarea aceasta e mai putin interesanta intrucat un numar destul de mare de utilizatorii beneficiau deja de acest privilegiu, inclusiv noi.