Ieri mergand pe la unirii, iau un ziar din acela gratis (Adevarul) si vad ca scrie mare: primul ziar local mutimedia. Ma gandeam ca i-am vazut pe cei de la Gsp cu primul ziar in 3D si credeam ca asta va fi singura tehnologiei care va fi implementat in ziare.

Am luat ziarul si am citit: ”Fotografiaza cu smartphone-ul tau codul alaturat si aflii marturii incredibile ale celor prezenti in infernul din Giulesti”. Desigur, nu m-a atras subiectul penibil, ci tehnologia din spatele lui. Este vorba de programul BeeTag care scaneaza prin intermediul camerei telefonului tau, o imagine sub forma de cod de bare (asociata unui articol sau informatie), pe care o recunoaste si te duce pe site-ul cu informatia respectiva.

Ce iti trebuie pentru a folosi aceste coduri din ziare si a citi informatiile bonus:

  1. In primul rand programul BeeTag pe care il gasiti pe AppStore (iPhone), AppWorld (Blackberry) iar pentru celelalte platforme accesati browserul telefonului si intrati pe http://get.beetagg.com dupa care downloadati aplicatia.
  2. O conexiune la internet, fie ca este GPRS, 3G sau Wi-Fi

Dupa ce ati luat programul, puteti scana chiar acum pe pagina acesta codul.

Ce este defapt acest cod?

Este un cod QR sau Quick-Response Code ( cod cu timp de raspundere mic) in 2D care este practicat in masa in Japonia. Sunt mai multe tipuri de coduri dar cel mai des folosit este primul, de 20 de caractere, deoarece poate fi recunoscut incluziv de camerele telefoanelor mai slabe sub 2 MP (megapixel).

Pe coloana din dreapta puteti scana cu siguranta primul cod, dar pentru a le scana pe urmatoarele trebuie sa aveti un telefon cu camera de 5 MP sau mai mult.