Steam Big Picture este, in esenta, o noua interfata Steam construita special pentru televizoare.

Disponibil acum in versiunea Beta, oricine se poate inrola in program si va beneficia de acest nou look (valabil cu un singur click in partea din dreapta sus).

Asa cum ziceam, schimbarile sunt la nivel de interfata. Totul este optimizat pentru ecrane mari si gandit pentru a fi folosit atat cu mouse-ul si tastatura dar si cu un controller. Singurul lucru notabil ar fi browser-ul cu care se lauda ca este foarte bun si potrivit. Il vom testa si vom vedea daca asa este sau nu.

Pana la testarea browser-ului nu sunt multe lucruri de observat. Pentru a avea acces la jocurile din libraria ta, trebuie sa ai Steam instalat pe una din platformele pe care ruleaza acum. Asta inseamna un calculator cu Windows sau MacOS. Deci, trebuie sa ducem laptop-ul sau calculatorul in sufragerie. Nu e un mare pas in fata, nu?

Cel mai probabil cei de la Valve s-au gandit sa lanseze o interfata, sa astepte feedback-ul, sa optimizeze, sa adauge features noi si sa faca toate aceste lucruri in timp ce lucreaza la propria consola (probabil) – nu stim exact daca Valve are de gand sa intre in industria hardware. Insa daca Amazon are succes cu Kindle, probabil acelasi lucru se poate intampla si aici.

Cerintele de sistem sunt absolut normale: ruleaza pe Windows Vista, 7, 8. Suport pentru MacOS X va veni curand. Dupa aceea avem 1GB RAM, un Pentium 4 la 3.0GHz sau AMD64X2 minim sau Dual Core 2.0 minim impreuna cu o plata video compatibila DirectX 9 cu suport pentru Pixel Shader 2.0b si cu minim 256mb ram (asadar cam orice placa video) sau 512mb ram minim daca este pe DirectX 10.

In dreptul controllerelor recomandate avem controllerul de Xbox 360 pentru Windows (versiunea cu fir sau fara fir) si Logitech Wireless Gamepag F710.

Un videoclip introductiv poate fi vazut aici: http://store.steampowered.com/bigpicture/