Pentru a scadea vizibil timpul de raspuns al calculatorului aveti 2 optiuni: Upgrade de RAM daca aveti doar 2GB instalati sau instalarea unui SSD.

Datorita pretului inca ridicat al acestora, cea mai buna optiune este sa cumparati un SSD de 120-128GB pe care sa instalati sistemul de operare + cateva aplicatii necesare, iar HDD-ul actual si/sau celelalte HDD-uri sa le folositi pentru a stocare normala.

In aceste conditii, aveti 2 optiuni excelente: Intel 330 de 120GB sau Intel 330 de 180GB daca considerati ca este neaparata nevoie de mai mult spatiu, respectiv Samsung 840 de 120GB.

La ora la care scriu acest articol, modelul Samsung este mai ieftin putin. De retinut totusi ca acesta nu vine cu adaptor de la 2.5″ la 3.5″. Ori aveti deja, ori cumparati separat etc.
Din punct de vedere al performantei, sustin ca ambele sunt relativ egale. Fiecare este un pic mai rapid in diverse departamente. Posibil ca modelul de la Samsung sa fie putin mai rapid dar nu se simte.

Merge SSD daca am SATAII?

Raspuns:da. Un SSD sataIII este compatibil cu placa de baza sataII. Este adevarat, ca la modelele bune nu veti beneficia de intreaga performanta oferita dar chiar si in aceste conditii, diferenta fata de un HDD clasic este sesizabila deci este o investitie care merita.