Un calculator mediu ca performante incadrat intr-un buget decent pentru a functiona o buna durata de timp de acum inainte.

Incepem cu procesorul, si profitam de oferta Intel ce ofera cateva jocuri la refresh-ul Haswell 2014. Ne-am orientat spre i5-4590

Acest procesor il vom monta pe o placa de baza cu chipsetul Z97. Putem alege intre un model Gigabyte D3H
sau Asrock Pro4. Am mers pe variantele ATX, dar in caz de nevoie se pot folosi si variantele mai mici, mATX precum aceasta de la Gigabyte.

Mergem mai departe si pentru sistemul de operare alegem un SSD. Am ales un model de 250GB la un pret un pic sub 600 de lei. Este vorba de Samsung 840 Evo. Atentie, aceasta este varianta basic. Daca carcasa sau voi nu aveti un adaptor 3.5″ atunci mai bine mergeti pe kitul desktop de la acelasi model.

In ceea ce priveste sursa, m-am orientat spre o sursa de putere mai mare (in cazul in care in viitor se va cumpara o placa video foarte scumpa si care necesita multa putere). Am ales Corsair datorita experientelor placute avute cu ei pana acum. Am optat chiar pentru varianta modulara pentru a reduce numarul de cabluri si pentru a fi cat mai curat in carcasa. Modelul de 600W il gasiti la un pret f bun la mediadot.

Urmeaza HDD-urile, memoria RAM si placa video.