Pentru cei care au nevoie ca PC-ul sa se stinga singur dupa un anumit timp (adica autoshutdown). Exista o multime de mici programele pe net care fac exact asta dar ce rost are sa te complici cu asa ceva , ba mai mult sa iei software care e posibil sa aiba si virusi, cand tot ce ai nevoie e sa scrii o linie de comanda.

In Run sau direct in Command Prompt se scrie : shutdown -s -t timpul dorit. De exemplu : shutdown -s -t 20  va stinge calculatorul peste 20 de secunde; shutdown -s -t 1800 va stinge calculatorul peste 30 de minute. Si tot asa.

Daca vreti sa dezactivati comanda e de ajuns sa scrieti shutdown -a  .

Comanda aceasta merge pentru orice stingere programata. De exemplu pe vremea XP-ului se mai intampla ca sistemul sa se restarteze singur dupa ce a facut un update fara sa ceara parerea utilizatorului. In cel mai bun caz doar anunta ca in 30 de secunde se va stinge. Daca te miscai destul de rapid si scriai shutdown -a reuseai sa nu iti pierzi toate datele.

Nelămuriri sau întrebări legate de acest subiect? Lasă un comentariu.
Dacă vrei să citesti și alte ghiduri, sau ai o întrebare despre alt subiect poți să vizitezi pagina aceasta și să ne scrii. Întrebarea ta va fi la baza unui viitor articol sau podcast.